duit poket

Thursday, December 30, 2010

okkeyhh !!~

dengan mood yang amat malas ( mak mintak tolong masak pon agak malas ari ni.. ;P ) aku hanya boleh menulis entry ni jer.. yang lain xdapat aku nak wat. baru lepas print out gambaq. heee.. aku nak boh lam frame. malas nk g cuci gambaq kat kedai. baik aku print jer.. sep duit aku. muahahaha.. ;D

walaupun keja2 mengemas aku still belambak dan bilik aku mengalahkan sarang tenuk (tenuk ada sarang ker?? ) xkisah la macam sarang apa pon yang penting bilik aku dah xdak rupa bilik lagi dah. macam stor je aku tengok. haha.. (cuma bilik aku lawa sket la dari stor ;P ) tapi japg la aku sambung.. makan pon rasa macam kemalasan jer.. hurrmm~


ok.. ni la ruper aku setiap kali aku online.. tersangat2 la hudoh. haha.. kucing 2 menyibuk jer sebab adik aku wak masuk bilik aku. haihh~ rimas aku.. aku nak online pon susah.. satg dia naik pijak atas keyboard aku neyh. habis keluar benda lain.. =.=!

aku nak melawat facebook kejap.. so kesimpulan dari entry aku ari ni ialah aku sangat la bosan + malas nak wat keja.. ;P

p/s : ada sesapa yang teringin lagi rajin nak tolong aku x?? ;P

Wednesday, December 29, 2010

geng hans..

miss my gang so damn much !! geng paling aku sayang sejak aku form 1. kemana selalu bersama.. bergerak dari hostel ke kelas bersama sama.. xpernah tinggal kawan kawan.. kemana pergi mesti bersama sama 9 orang. ramai kan? tapi kami xpernah gado sepanjang aku berada dalam geng ni. susah senang bersama.. salah faham, merajuk sampai xbertegur sapa ada terjadi tetapi kami begitu matang dalam menyelesaikan masalah. dan aku sangat menyesal kerana berpindah kerana aku dah kehilangan kawan kawan yang begitu baik. bila hari minggu kami selalu berkumpul di bilik sesapa ramai2.. tapi mesti diam2 kalo x kena tangkap dengan warden. hehe.. (walkman aku lingkup sbb warden 2 rampas. ciss ~ )

kami namakan geng kami sebagai 'hans' sebab time 2 semua pakat2 gila.. masing2 duk cari nama nak bubuh. ntah cemana teringat hans isaac.. so kami pon setuju je lar.. haha.. hampeh an? ;P

perangai yang paling kebudak budakan dalam geng 2 aku rasa aku la. haha.. ntah la kenapa. sebab aku lambat matang kot. wekkk... ;P tapi pape pon, kasih sayang diorang semua memang best. xmungkin ada kat orang lain. bayangkan la, 9 orang dalam geng kami semua aku sayang.. kadang kadang orang lain pon selalu join geng kami.. kalau g dining time makan, 2meja besar yang berkembar tu memang penuh dikelilingi oleh kami semua.. kalau bukan 9 orang, mesti ada lagi penambahan dari kawan2 aku yang lain.. hidup berasrama.. macam ni la.. ;D

saat2 yang paling sedih bila ari terakhir aku kat sekolah 2.. habis je jumpa ngan rakan2 kat sekolah, balik asrama jumpa lagi ngan budak hostel lak. ada yang kasi aku hadiah, air mata.. sob3~ aku pon nanges aww... sedey gila.. p/s : hadiah2 yang ampa semua bagi still ada lg. aku simpan..thanx ek korang. ;)

sangat2 menyayangi korang sekalian.. hope bley jumpa ramai2.. miss all of you.. <3
(dari kiri : dida (britney), nora (the rock), qilah (agogo), shirah (beyonce), suzila(xdak sbb dia bkn gang kmi dulu tapi tersangat2 baik. ), nurul(pon sama jugak cam su.), eda(luper.. ;P )
ayuni...(lupa jugak gelaran dia.. )
take care yer bila di oversea nant..
gud luck cyg!


ada lagi yang xdak.. pikah (apa ek?? ), nyvee(dia xdak gelaran sbb kuar awal dari hostel. huhu..), kinah (sumo.haha.. )
pikah~ <3 u..

selalu gak bertengkaq ngan pikah tapi relax je.. kawan2 kan? sayang ang oiitt.. 
nyvee inthano~

tgl dekat kampung siam depan taman aku dan berkawan dengan nina, best fren aku since tadika. nina ni mak dia siam n ayah dia cina.. ayah dia kawan ayah aku.. tapi dah meninggal sebab sakit apa ntah. ksian dia tapi dia memang budak yang sangat pandai. nyvee.. rindu kamoo lorr~ kami xsempat letak gelaran kat ang sebab ang kuar hostel awal sangat. nasib ang baik. kalau x.. haha.. ;P

dan gelaran bagi aku?? biarlah rahsiaaaa.... malu ah mau kasi taw !! HAHA.. ;PP

Sunday, December 26, 2010

konerang next top model ~ ;P

urmm.. apa ek nak tulis..~
tgh syok2 baca novel, sayang call ajak kuar.. dengan perasaan yg penuh dengan kekalutan, takut permintaan 'nak keluar' ni di'reject' oleh ayah.., akhirnya saya yg bernama seperti di atas memberanikan jugak diri yang xberapa nak berani ni untuk bagitau ayah.. kononnya nak g umah kawan bagi baju.. (tapi ini xbohong tau?? memang pegi umah kawan bagi baju betul.. )hurmm.. 

dengan penuh rasa kalut bersiap sebab ayah dah memang tersedia siap dah sebab dia memang nak kuar kN., so aku terpaksa mengexpresskan diri aku.. sambar apa yang ada ja.. xsempat nak pakai cantik2 dah sayang oi.. ayah duk suruh cepat. huhu..

sampai kat rumah kawan, memang xsah la kalau xbukak kedai kopi.. gosip itu perlu untuk hidup. haha.. segala hal orang, orang tu orang ni memang bercerita non-stop. sampai kering tekak aku. tetiba lak tadi aku jadi talkative gila. huhu.. 

tunggu punya tunggu, lebih kurang pukul 2.30 baru la sayang and da geng sampai.. so aku pon keluar la.. melepakkan diri di taman yang serba indah lagi memikat (weekkk..~) di samping melakukan sedikit aktiviti yang boleh la dikatakan berfaedah.. photoshoot sana sini.. dah la huduh.. nasib baik sempat make up sket dekat rumah kawan aku. hoho~ ;P ( i xpandai posing yer.. sekian~ )

then kami pegi selasih.. aku yang suggest tempat tu sebab dah lama gila aku nak pegi situ tapi xboleh2 pon. huhu.. so tadi aku ajak diorang pegi situ.. actually aku kempunan chicken chop tapi xpa la.. malas nak makan pulak.. spageti suda~ ;P

tetiba,, waitress yang pertama muncul.. macam aku nak kenal ja minah yang dulu faymes dengan gelaran 'dongga'.. pikir2 balik baru aku ingat rupanya 'kak yang'.. yang kapel dengan ex aku dulu tu la.. bukan ex5 yer? huhu.. =.=!  baru habis spm.. keja part time dekat situ.. 

second waitress pulak macam aku nak kenal jugak. ami !! miss u... my junior dekat skolah and taekwondo.. dia still memanggil aku kak la'a.. hehehe.. aku pon da hampir terlupa dengan nama tu.. haisyy.. kenangan pahit tuh.. xmo xmo xmo. hehe.. 

dan seperti biasa, si tiga serangkai begitu galak sekali hendaknya.. meminta itu dan ini.. haha.. lawak la.. sumpah xCEMBURU okkeyhh?? haha..  ;P (duhh~)

masa untuk pulang.... rasa macam xmau balik je.. tapi nak buat macam mana.. kalau ada jodoh, jumpa la lagi kami ni.. tapi aku harap kekalkan la hubungan kami ni.. bukan setakat hubungan aku n sayang tetapi antara aku dan kawan2 nya.. amiinnnn..~

thanx to korang yang susah2 menghantar mira balik, bawak mira g garden buat photoshoot.. ;P  dan pegi makan.. and thanx sayang sebab belanja i.. hik3~ sayang awak afiq a.k.a jagong <3 <3 <3

=))

Friday, December 24, 2010

gastrik oh gastrik~

adeh la.. gastrik kembali menyerang.. sakit xpatut.. aku mana ada ubat. huhu.. mummy.... huhuhuhu..... nak kata xmakan, aku makan je.. ptg tadi pon aku makan biskut kering ngan susu.. ;p (sedap oo.. rugi sapa yang xmakan. hehe.. ) tetiba mai sakit plak dah.. huhu.. jom2 g makan nasik plak.. rosak diet aku kalau macam ni tiap2 ari. huhu..

Thursday, December 23, 2010

just wanna say..

saya sayang awak..~
ok fine !! i really miss my frenz. so what?? aku xleh kuar lepak jumpa2 diorang semua.. habiskan masa hanya di rumah allllllll the time.. nak pegi mana2 pon dengan family.. and belum skali pon lagi dalam cuti ni aku nampak muka kawan2 aku.. sebabnya, aku sendiri xkuar rumah. bukan sebab belagak ke hapa tapi sebab diri aku yang memang serba kekurangan. bukan bermaksud cacat atau OKU tapi xdak transport untuk pegi.. kalau nak jalan kaki pegi rumah kawan memang kompem2 balik sakit kaki atau dalam erti kata lain badan pon boleh kurus. (duh.. whateva~ ) aku xleh bawak moto.. kereta boleh bawak tapi ayah aku sendiri xharapkan aku bawak.. aku punya P dah nak tamat tapi boleh bilang dengan jari tangan. xpayah guna jari kaki pon berapa kali aku drive.. memalukan~

dan aku mengaku yang aku betul2 terasa bila tengok kawan2 aku happy bley jumpa kawan2.. boleh lepak2 sama2.. tambah2 lak bila kawan2 lama aku, geng2 yang paling aku sayang masa aku form 1 hang out bersama2.. dan aku salah seorang daripada geng tu langsung xjoin. macam mana nak join kalau aku sendiri xelh nak kuar rumah.. no wonder la kalau ada kawan2 aku yang perli aku dengan kata2 sinis. apa aku pedulik dengan kata2 ampa.. kalau ampa duk kat tempat aku skang baru ampa tau cemana rasanya.~

aku ada bf.. tapi xleh jumpa jugak.ampa ada rasa x apa yang aku rasa? bf aku sendiri pon bley kuar jumpa kawan2.. cerita pegi mana ari ni.. lepak mana.. dengan sapa.. balik pukul berapa..tapi seriously aku xkisah semua tu.. life masing2.. tapi kenapa aku rasa xhappy ar? rasa macam ada batu besaq duk hempap atas pala aku.. nak luah rasa macam nant memakan diri pulak.. nak simpan takut lama2 meletup.. jangan marahkan aku kalau aku ni seorang yang cepat melenting.. cepat mengamuk.. merajuk xtentu pasal.. sebab apa yang aku rasa skang betul2 buat aku tension sangat2.. sebab aku xdak kawan yang boleh nak angkut usung aku sana sini.. tambah lak dengan parent sendiri anggap aku macam budak kecik.. xbagi p merata.. yup.. aku memang budak kecik.. dari kecik sampai kecik macam ni pon still xberubah.. salah aku kah kalau perangai aku macam ni? 

hidup setiap orang berlainan.. dan ini hidup aku. penuh dengan tekanan.. ada orang walaupun parent jenis yang tegas but still boleh jumpa kawan2.. tapi aku xboleh.. tetap di rumah.. kalau parent marah kurang2 ampa leh kuar enjoy dengan kawan2 kat luar.. tapi aku?? tadah la telinga 24jam seari semalam.. xleh kuar mana2 pon.. nak mengadu?? kat sapa? rasa2 ada yang paham aku x? aku xpernah cerita dekat orang apa aku rasa.. diary aku sendiri pon kalau dia boleh cakap rasanya mesti dia pon dah meluat dekat aku.

apa lagi yang patut aku ubah? kurangkan menangis? aku rasa dengan nangis je aku leh hilangkan tension aku yang bertapuk kat diri aku nih.. kurangkan cemburu? yup.. dah berkurang banyak dah.. walaupun kadang2 rasa sakit ati 2 ada sebab aku betul2 bergantung dekat orang yang paling aku sayang. xkisah la yang tu.. aku sendiri pon ada life yang lebih kurang macam tu jugak.. 

dah la.. ayat aku ni kengkadang macam lari topik pon ada.. maklum la dah gelong.. macam ni la jadinya.. =.=

Tuesday, December 21, 2010

makkk !!!! apa nie?? orang nak g situ dia pon nak p jugak..!! sengaja ke kebetulan nie?? arghh.. ni yang aku start nak benci nie. kenapa mesti jadi macam nie?? hadoiii laa..   ;'(((((

Sunday, December 19, 2010

hello again~

apa yg boleh aku wat dengan blog ni ha bg lawa sket?? duk hudoh gutu jgak. hahaha.. ( bahasa xleh blah! ) xreti aku nk wat bg lawa.. tukang pomen pon xmai lagi. haha..  actually aku bosan dah nak menulis ni cuma disebabkan rasa xdak keja nk wat so aku pon tulis jugak lah. haha.. ;p

di saat2 bosan macam ni aku suka edit gambaq je la.. yg huduh bertambah huduh. haha.. maklumlah.. bukan seorang yang professional.. wat untuk suka2 jer.. sebenarnya aku rindu banget dekat orang lam gambaq tu.. thats why la aku edit. hahaha.. ;p

dah la.. merapu pa ntah panjang2 ngat. macam nk wat esei form 5 ja.. meluat dah aku. huhu.. out dulu.. bye sayangku blog!! hehe.. ;DD

Friday, December 10, 2010

penantian telahpon tamat !!

setelah sekian lama duk ketaq pala lutut duk takut sal result yg bakal keluar akhirnya ari ni telah terjawab!! ya ampun... sumpah aku takut gila baby.. serius aku cakap, semua subjek merupakan killer subjek bg aku sem ni.. memang parah!! dan akhirnya, alhamdulillah.... jawapan yang agak memuaskan ati aku (sebab xdak subjek yg kena repeat) telah menyedapkan rasa ketidaksenangan duduk aku ni.. huhu.. tapi my dad doesn't know lagi sebab takut nak gtau.. mesti kena tarbiah ngan dia punya sebab pointer turun agak banyak walaupun still 3.++.. later on la aku gtau dia.. huhu... takott !!!


actually, aku sempat lagi mengenjoykan diri aku selama 3minggu kat kL. weeee... !! just me n my little sis g sana.. dalam 3minggu tu, pandai2 la kami bahagi masa antara umah angah, alang dan abang.. tu pon still ada yang xpuas ati lagi. haha.. nampaknya aku n adik aku pon menjadi rebutan jugak.. even dulu aku penah gado teruk ngan kakak2 aku.. but like i said, let bygone be bygone.. buat apa nak ingat benda yang da lepas kan?? :)


balik je dari kL aku dapat demam + selsema + batuk AGAIN!! baru lega je ritu.. pastu dapat lagi.. tapi skang semuanya dah ok.. yang tinggal cuma batuk.. batuk yang amat teruk.. malam2 sampai xboleh nak tido.. semalam aku sepatotnya da tido masa pukul 12 lepas mesej ngan sayang tapi pukul 2 pon still duk batuk n xboleh nak tido2 lagi.. geramnyaaaa... apa boleh buat.. sabau je la.. ubat sampai nak habis dah.. entah berapa botol ubat batuk yang perlu aku makan baru nak bley lega cepat..


ok lar.. rancangan fevret aku dah menunggu (american next top model..) hehehe.. i like that show.. btw, ni aku tunjukkan sket kenangan aku lepak kat kL.. (sempat tangkap gambaq masa kuaq ngan abang ja.. yang lain xsempat. harap maaf yer.. ) kepada alang, phlissss jangan upload gambaq aku masa aku main bumper car 2 masuk fb.. sangat hudoh!! haha.. (kena paksa main dengan abang.. ) huhu.. malu jer.. but really enjoyable!!  

me n abg at sunway pyramid
keja gado je kami dua.. hehe..

marche..
his children really wanna makes me angry alllll the time..
hurghh~ sabau jer..

akhirnya~
abg: jom tgk dinosaur??
me:=.= ok lor.. hehe..


budak yg pndai posing..
tapi buas.. haihh~




blur sket sbb nisha yg ambil~

akhirnya bley gak aku mkn nasik setelah 4ari aku xjumpa
nasik.. abg aku sndri pon dah pgl aku italian girl..
ari2 mkn pasta.. huhu...

Monday, November 29, 2010

yeah.. its me again.. who else~ ;)

ok fine.. i surrender.. tak nak macam ni lagi dah. yang teruknyer aku.. bukan orang lain. lepas ni INSYAALLAH aku tak nak wat lagi.. letey nya aku yang tanggung sorang sorang. bukan ada orang nak tolong support. so starting from now, i must try to learn how to be strong when all these such 'problem' comes towards me. 

u know what, aku berjaya habiskan sebuah novel dalam masa 24jam.. and seriously i said, memang takkan menyesal aku luangkan masa reading that novel. seriously best gilerz !! biarlah YM berbicara~ pergh.. !! dengaq tajuk pon memang bersangkut dengan life aku. cuma jalan cerita dia je yang tak sama dengan jalan cerita hidup aku. nampaknya aku pon boleh buat novel aku sendiri menggunakan tajuk yang sama but with different story.. so sweetttt... ~ hehehee... ;p *terjiwang plak*

berkaitan dengan mood aku skang, yup,, still merajuk but pendamkan je.. no one will understand me. kalau mak aku ada skang mesti dia akan suruh aku mengalah n jangan merajuk sangat. yeah whatever... ~ tapi aku dah tak nak tunjuk pada orang lagi. aku nak pendam je. da tak larat nak buat perangai.. hehe.. 

dah la. dah tak larat nak berstory2 lagi dah.. nyte my luvly bloggie.. i will miss u.. ;)

Friday, November 26, 2010

entah kenapa aku rasa malam ni aku nak nangis je.. kenapa? entah la.. aku pon tak tahu kenapa aku nak nangis malam ni. mungkin sebab orang tak paham aku kot. aku sakit hati pon orang tak paham apa yang aku rasa. aku pendam kan ja.. kalau aku luahkan pon, ada ke orang yang nak paham aku.. kalaulah blog aku ni bley bercakap kan best? selain blog, diary aku je la tempat aku nak ngadu. miss my diary... ;(

ok fine.. aku selalu buat perangai even benda kecik yang jadi. ini la aku. aku da tak leh nak ubah lagi dah. aku mengaku aku cepat terasa, majok, moody and seriously aku tak pandai nak marah marah orang yang aku betul betul sayang. aku lebih suka nangis je daripada gitau orang masalah aku. so no wonder la apa apa hal yang remeh pon aku akan nangis kan? heh~

aku tak dak mood nak cakap banyak malam ni.. just nak nangis je. aku nak luahkan apa yang aku rasa sorang sorang.. i really need someone that can understand me right now.. nak kata aku ni budak manja? hurm.. memang pon. like i care dengan kata kata orang.. i'm not in a good mood tonight.just wanna cry cry cry.....   ;'(


Wednesday, November 17, 2010

selamat ari raya aidil adha wahai dunia !!

apa yang dapat aku cakapkan kat sini aku sangat geram kerana KASUT AKU HILANG !! owhhh maiii g0d !! time time raya cenggini baru aku sedaq yang kasut aku hilang. sapa la yang gamak nk curi high heels murah aku tu weh?? aku baru pakai 3 kali je kasut tu.. still in a good condition, tak ternoda lagi tau ark? (haha.. ) so tadi blek kampung pakai kasut lama ja.. haihh nasib nasib.. hilang masa kat hostel tapi baru sekarang aku sedaq yang kasut aku dah tak da. pagi pagi raya macam ni dah ajak aku wat dosa dengan maki maki orang. aku ni dah la baran sket. mudah melenting. .geramnya aku...... !!

okeyh,. kita lupakan bab kasut n now kita beralih ke bab raya.. yeayyy !! ari ni aku raya.. so pg tadi lepas famili aku g sembahyang kami pon bertolak blek perlis. yang best sesangat ialah aku dah mula merapatkan diri aku dengan sedara mara aku. dulu aku tak banyak cakap. diammm jer. sekarang aku dah boleh ajak buat lawak ngan diorang.. tambah tambah dengan sepupu aku yang dah berumur, dah ada anak n famili dah pon. dah boleh sekepala ngan aku lak tu.. aku memang tak reti nak bergaul dengan orang. tapi ari ni aku dah mula sket sket merapatkan hubungan aku dengan famili besar aku. dengan sepupu laki aku pon sama. masa kecik kecik dulu je rapat. bila da besar sket kami da start renggang sebab jarang berjumpa. tapi ari ni, kami dah boleh melawak. hee... bila la nak ada keramaian macam ni lagi an? :)

seronok melepakkan diri dengan ettiey, kakcik wani n kakcik ikah.. nant kita lepak lagi yerr bulan 12 nih.. ;)

Tuesday, November 16, 2010

Di Saat Malam Raya

i'm back !! fuhh.. ari yang memenatkan.. (even i do nothing.. hehe.. tak der la xbuat apa langsung.. still ada keja.. membasuh, memvakum, memasak, membalut ketupat.... )hee.. ketupat?? yup ! tiap tiap tahun aku la yang membalutnya sampai kematu jari aku nih.. sambil balut sambil ngap pulut depan mata aku tuh. hehe.. best oo.. layannn jerr.. hehe.. kalau dulu kakak aku yang balut. aku just tolong bukak kan daun jer.. skang keja tu dah diambil alih oleh aku.. adik aku lak kena la tolong aku wat keja sama. takkan la dia nak duk saja tak wat keja lak kan?? ini tak adil !! haha.. kejam gila aku nih.. ;p

btw, apa yang aku leh cakap, tahun ni tersangat lah bosan sambut raya. tak kira la raya puasa or raya aji.. sama jer.. raya puasa aku n famili baru leh merasa ari raya masa raya ke4.. tu pon sebab orang ramai datang rumah.. dengan famili aku baru nak balik masa tu.. sedih gua cakap.. huhu.. raya aji ni plak.., sapa pon tak blek kecuali angah aku tu jer.. kira orait gak la tu. ada gak yang blek an.. hurm..

bertambah tambah tak syiok nya raya tahun ni adalah sebab aku takleh nak g sembahyang raya.. haisyyyy... 2 kali raya dalam tahun ni, sekali pon aku tak leh nak merasa sembahyang raya n aku frust, kecewa semua perasaan ada skang ni. sebab bila kita g sembahyang tu la baru semangat raya tu ada.. harap harap tahun depan aku bley merasa sembahyang raya beramai ramai.. ;)

kuey raya?? sembang je aku ni cakap nak buat tapi last2 minit hampeh jer.. apa pon tak buat. hehe.. aku kuar beli je dengan mak. lagipon raya ni bukan ada sapa pon yang nak datang. aku n famili balik kampung esok. tak sabar rasanya nak jumpa sepupu sepapat aku tu.. rindu la plak kat diorang. korang tunggu kemunculan acik kesayanganmu esok yer?? heee~ ;p

malam ni actually aku tersangat lah bosan. tengok tv sampai dah tak tahu nak tengok cita apa.. ghost whisperer wajib tengok sebab its one of my favourite tv show.. dah lama giler tak tengok so malam ni mengadap tv la aku. selagi ayah aku tak bukak mulut cakap aku ni suka buang masa selagi tu la aku akan melangut tengok tv + mengadap lappy aku ni after my sis selesai mengonline.. hurm..

so, bila da bosan aku pon mengarang la cerita mengarut aku ni dalam blog kesayangan aku yang tak seberapa  comey nie.. walaupon tak comey kat sini la tempat aku nak bercerita macam macam selain buku diary aku. tak comey pon xper.. i just make it for myself.. just want to learn how to use 'blog'. thats all.. di samping nak berkongsi dengan kawan kawan yang lain.. it doesnt matter an?? ;)

okeyh bloggie..  gotta go now.. see u later.. n to all readers, just wanna say..

good night !! ;)

Sunday, November 14, 2010

Today's activities !! ;)

my first day bercuti kat rumah macam ni la keja aku.. i've got nothing to do even keja kat rumah sangat banyak.. (malasnyew aku ann?? hik3~ ) okeyh2.. lets talk about WHAT things that i had done today.. ;)

1. macam biasa la bangun pagi sembahyang subuh.. (jam menunjukkan 6.50 am.) masa ni mak aku da tak larat nak gerakkan aku dah sebab aku ni kalau dekat rumah memang susah sesangat nak bangun.. ;p

2. bangun pagi pada pukul 9.10.. ( 'awal'nya !! haha.. ) still mak yang gerakkan and dia betul betul letey nak gerakkan aku bangun.. aku pon tak tau la dah berapa kali dia datang ketuk pintu bilik aku semata mata nak gerakkan anak dia yang sorang nih.. (sorry to say, kat rumah je saya susah nak bangun.. masa kat hostel jam bunyi je terus sedar.. ngee~ )

3. dah bangun for sure la angkat kaki g mandi an.. then makan..pas tu... urmmm.... apa aku buat ar?? jap2.. haaa.. aku lepak lepak je kat dapur tu.. hehe.. pas tu aku g tengok tv.. cita blogger boy then hannah montana.. ;p  

4. pukul 12 adik aku gerak ke skola sebab dia skola petang.. aku pon dengan pantas ambik lappy aku online fesbuk. hehe.. 

5. bila ayah aku blek je, cepat cepat aku lari masuk bilik dengan lappy aku ni.. pas tu aku tengok cita full house.. layan je la.. bosan la.. tapi best !! heee..

6. mak panggil makan.. rasa cam tak lapar.. tapi kesian kat mak pulak. makan je la.. da habis, sambung dengan activity aku blek.. (tak lupa terus g sembahyang dulu.. )

7. aku sempat tengok 1 episod je tadi.. sebab aku on tadi dah hampir 3 jam.. nanti bising lak ayah aku tuh.. huhu.. so aku pon tutup la..

8. aku melilau je kat dalam rumah.. memang bosan tak bertahap dah aku ni. bosan teruk gila arhh.. kejap aku g menempek dekat mak aku, kejap aku g main kucing, kejap aku g tengok ayah aku duk buat keja kat blakang tu.. nak tolong memang sah sah la dia tak bagi.. then aku decide masuk bilik blek je larh.. huhu..

9. aku belek belek handset aku.. tengok picture picture dalam tue.. pas tu tetiba je aku tertido... bangun je dah pukul 6.05ptg.. still mak jugak yang gerakkan.. dia dah letey sesangat dah kejutkan aku bangun sembahyang asar.. sebab da lewat petang dah.. aku pon dengan mata cemey g la mandi mayang suma..

10. pas tu perut lapar pulakk.... dah la kat rumah tak dak apa nak makan.. aku pon g la buat cucuq dengan bantuan mak aku.. (harapkan aku pakai tak jadi la cucuq tu.. hee~ ) bentuk cucuq tu tak cantik la plak.. ah aku tak kisah.. janji masuk perut aku kenyang sudah.. ;p

11. malam pulak, bergosip kejap dekat dapuq dengan mak n ayah.. sembang la sket sket.. adik aku cam biasa la dalam bilik duk main game je dia.. bila sampai dinner time, semua berkumpul... (kecuali kucing kucing aku.. haha.. ) 

12. aku kemas kemas suma, basuh basuh pinggan, then aku sambung tengok tv lagi. haihh.. memang bosan teruk da ni.. melangut la aku tang tu sampai la aku online fesbuk plak skang ni n menaip diary aku dalam blog nih.. bosan kan cita aku??? 

kesimpulannya,, aku sangat bosan di rumah ari ni dan juga ari ari yang mendatang. sekian terima kasih.. ;p

Saturday, November 13, 2010

sebenarnya..
saya betul betul sayang kan awak..
kenapa? 
entah la..
saya pon tak tahu..
mungkin..
cara awak layan saya..
cara awak bercakap dengan saya..
walaupun kadang kadang awak penah sakitkan hati saya..
mungkin secara tak sedar atau tak sengaja..
tapi saya tak kisah awak..
saya sayangkan awak..
sebab awak tau nak hormat diri saya sebagai seorang perempuan..
saya hargai sangat sangat..
terima kasih awak..
awak sangat sangat lain dari yang lain..
saya harap saya boleh kekal dengan awak sampai bila bila..
setiap hari saya takut kalau kalau saya tak boleh bersama dengan awak lagi..
awak baik sangat..
awak tak penah marah saya..
tinggikan suara dekat saya..
belum penah lagi saya dengar awak maki saya..
atau pukul saya..
setiap kali jumpa awak..
itulah saat yang paling bahagia buat saya..
saya selalu berharap agar masa bergerak dengan perlahan setiap kali kita berjumpa..
awak..
terima kasih yer..
awak dah banyak bagi saya kebahagiaan..
dah bagi saya happy sangat sangat..
semua kenangan awak dengan saya akan saya simpan baik baik..
saya sayangkan awak sangat sangat..
saya takut nak berpisah dengan awak..
walaupun cuma dalam tempoh masa yang pendek..
banyak perkara yang boleh terjadi..
saya harap awak akan setia dengan saya..
sampai bila bila..
saya sayangkan awak..
saya akan tunggu awak sampai bila bila..
awak..
saya ni memang suka buat  teruk kan?? hehe..
cuma untuk orang yang paling saya sayang je saya buat macam ni..
tapi apapon..
saya akan selalu doakan awak berjaya..
saya harap..
awak akan rindukan saya selalu..
macam mana saya rindukan awak setiap hari..
please setia dengan saya yer awak..?
jangan curang tau??
saya percayakan awak 100%..
awak..
saya da mengantuk..
tidur dulu yer sayang..
miss u my dear..
always love you..
muaahhhxxzz!! 
=)

your lovely sayang..,
miera~

Thursday, November 11, 2010

hepi merdeka day !!

tengah seronok merelaxkan pala otak setelah habisnya paper finance yang membuatkan pala otak aku hampir jadi mereng sebab sarat dengan rumus rumus yang kena hafal. perghhh~ memang dasat ah !! plus dengan sakit aku yang belum ada kesudahan memang menspoilkan mood aku.. haihh~


tapi walau apa pon sabar je la sampai lega. huhu.. almost 1 week aku demam and sekarang masih lagi ada ura ura demam mau datang lagi.. hadoii.. please la lega cepat.. dengan batuk yang amat kronik bila menjelang waktu malam sampai tidur aku terganggu memang buat aku letey gila. waktu siang pulak dengan selsema yang sangat teruk sehinggakan hidung aku tersumbat sampai aku mengalami sesak nafas dan dada aku jadi sakit yang amat. urat perut aku pon da jadi kejang sebab batuk yang ,melampau lampau. ya ampunn.. tak penah aku rasa sakit yang macam ni punya teruk.


this is the first time aku alami kahak kuar melalui hidung and korang paham paham sendiri la bila 'benda' tu ada di hidung cemana rasa nya. 15minit sekali aku kena ke toilet. kalo tak memang aku tak boleh nak bernafas melalui hidung. guna mulut je la. bila terpaksa kena stay dalam dewan exam selama 3 jam tanpa keluar langsung plus suasana yang memang sejuk gila bagai membuatkan dada aku sakit sangat and hidung aku tersumbat. bayangkan la aku kena ke toilet at least 15minit sekali tapi bila dalam dewan exam aku tak kuar langsung. memang bernafas guna mulut je la. dada memang sakit sangat sangat sebab 'benda' ni menyumbat kat saluran aku.. =.=


aku baru habis jawab paper finance tadi. yeayy.. !! aku da merdeka.! hehe.. tapi bila kuar result aku tak tau la cemana rupanya. sem ni dah la teruk sangat sangat. dengan jawab exam tengah tak sihat. aku dengar dari mulut mak aku yang ayah aku risau dengan exam aku. sorry la ayah kalau anak ayah ni tak leh bagi yang terbaik sem ni.. mintak maaf yer.. ;(


waktu finance tadi aku rasa macam kronik sangat. nak kuar g toilet keja belambak lambak lagi nak kena buat. takot tak sempat pulak nant. so aku nekad nak stay je lam dewan. nasib baik kali ni bekalan tisu aku bawak n coklat mint nak elakkan dari batuk. tapi selsema aku ni da teruk sangat. dalam dewan tadi dada aku seriously sakit gila. dengan hidung aku tersumbat sampai tak boleh nak bernafas guna hidung. guna mulut je tadi. ya allah.. tak tau la apa aku nak buat.


aku tanya mak aku, boleh tak nak sedut buang kahak macam aku kecik kecik dulu.. tapi dia cakap tak boleh sebab tu untuk budak budak ja.. tapi balik ni aku nak g hospital nak buang 'benda' ni dari badan aku. tak kisah la dia nak guna 'iron' panas tenyeh kat blakang sampai aku muntahkan 'benda' nie.. janji benda ni da tak da dalam badan aku.


doakan saya cepat sembuh yer.. cant stand it anymore~ 

Monday, November 8, 2010

saye ta sehat cekgu !!!

sakit jiwa raga sebab demam pulak dah time final cenggini. arghh !! dengan batuk teruk, selsema pon gatal nak datang jugak. ( walaupun tak diundang sama sekali.. )huhu.. akhirnya terpaksa jawab exam dalam keadaan macam ni.. terribly suck but its ok.. cubaan je semua nie.. 
ubat?? TOKSAH DITANYA !! haha.. saya lah manusia yang paling malas mau makan itu ubat.. (tapi bila sampai satu tahap tu aku makan jugak la. huhu.. ) bab bab ubat ni kena tunggu paksa dengan orang baru nak telan. tapi nampaknya sekarang aku kena turun gi beli ubat plus kalau still teruk macam ni sok kena g uk.. UK?? not united kingdom la sayang... unit kesihatan jew~ ;p
tadi baru je habis jawab paper macroeconomics. perrgghh... senang  susah gila ! tak penah aku rasa jawab paper final seteruk macam ari ni punya paper.. memang hantam tu toksah cakap ar.. dah la dengan selsema.. time tu jugak la hidung nak berayaq.. masa aku kat luaq @ tempat lain tak dak mau plak nak berayaq ayaq nih.. tensen aku. huu~ dah la tisu pon ada 3 lai je.. (tu pon sedekah jariah dari orang.. ) bukan sebab tak dak duit mau beli la bhai... tapi koop mahsuri neyhh.. tunggu punya tunggu tak mau nak bukak bukak jugak.. aku rasa macam nak g terjah masuk cam tu je tadi.. hadoiii~
pastu balik bilik membasuh baju la apa lar.. kemas bilik siap siap. kalau tak wat ari ni bila lagi kan? so dah alang alang aku memang mood tengah rajen (cewaahhh !! ) aku pon buat la dengan kudrat tulang 4 5 kerat aku neyh.. aku malas nak kacau roomate aku sebab dia ada paper.. (p/s for my roomie : dun worry keja tadi tu simple je.. semudah abc.. just buang sawang, sapu sampah, mop sket sket and buang debu kipas. tingkap tu kira halal je la.. hik3~ ;p ) aku rasa macam badan aku semakin kurus lak masa wat keja tu.. muahahaha...
habis je wat keja terus au turun g pejabat kolej ( mayang dulu la.. huhu.. ) nak daftar kolej untuk sem depan. aku dapat murni wehh !! jaohh tue.. nana nak try masukkan aku kat bilik dia pon tak bley.. hurmm.. tak pa la nana.. nant aku g la jenguk kat bilik ang tue.. ;p (aku masukkan dia dalam bilik aku.. syyy~ )
blek je bilik aku wat keja aku sket sket.. ( ada la keja aku.. takkan nak bagitau kot? ) terus aku tido.. mak aku tepon pon asa cam taknak angkat jer.. letey plus ngantuk sesangat..cam biasa la bila dia kol waktu cenggini. tambah tambah lak bila dia dapat tau anak dia yang sorang ni tak sehat.. haihh~ sabau yer mak.. acik makan aiyh ubat.. dun worry.. hik3~
kay ar.. aku nak g mayang dulu.. jom2 rakan rakanku sekalian.. 
bubye bloggie~ ;)

Thursday, November 4, 2010

t0taLly SucK !!

perjalanan hidop aku ari nie bermula macam ni :

 1. aku nk sewa keta nak kuaq ngan sayang. sebab da last dah leh kuaq mcm ni.. tujuan hanyalah nak have fun together, cari cincin baru untuk dia nak ganti yang lama sebab da ilang.. 


2. aku dapat keta untuk disewa.. (mood : yeayyy !! ada keta and harga pon murah. ) mana lagi kalo bkn sewa dekat abg gigi rongak tu.. ;p


3. masa untuk aku pinjam suppose to be pukul 2. but suddenly something happen, member dia nak guna jap. sebelum pukul 3 dia blek arh. ok fine~ mood still tenang.. chill~


4. 2 JAM beb aku tunggu !! tayar keta pon aku tak nampak lagik !! dalam tempoh menunggu tu, aku bengang je.. aku cakap kat abg tu, kata sebelum pukul 3 dah boleh dapat keta., tapi sekarang dah pukul 3 LEBIH apa pon tak dak ! janji melayu memang ar camni... (memang aku cakap camni direct dengan abg tu.. memang lancang gila ! ) then he  keeps silent. speechless~


5. STILL TAK MUNCUL MUNCUL !! dalam ati aku memang da start maki hamun dah. dah la panas, kesian dekat roomate aku kena teman skali. duk keja cakap nak sampai dah tapi tak sampai sampai pon. (kesimpulannya memang au hangin sangat tadi )


6. abg tu cakap dekat aku, satg mira anta abg blek umah dulu, pas 2 mira g la amik kawan mira tu.. pas 2 aku cakap, kenapa kena anta abg blek? tadi abg mai ngan moto. pas 2 moto sapa nak naik? then dia cakap, moto tu kawan abg satg tu nak naik, nak blek.. pas 2 aku cakap lagi, member abg tu ada berapa org? then he said, sorang je.. then aku balas, kenapa abg tak naik je moto ngan dia? knapa perlu mira anta abg blek umah??? (he keeps silent for the second time. speechless~ )


7. kemudian dia bkak mulut lagi cakap dengan aku, satg mira blek malam kan? satg mira blek mai amik abg kat umah dulu pas 2 nant abg anta kawan mira tu blek umah pas 2 abg anta mira blek kolej.. WHAT???!! #$$%^&& dalam ati memang benda ni la yang aku duk kata.. pepaham sendiri la yer? pas 2 aku dengan mood tension + geram aku cakap, kenapa perlu amik abg kat umah lak? kenpa abg tak duduk je kat umah tu? kenapa kena mai sini blek? pas tu dia kata, habih, nant keta ni cemana? aku cakap, lagipon kat sini memang tempat keta ni duduk pon an? pas 2 dia cakap lagi, xpa la mira mai je la amik abg kat umah pas 2 nant abg anta la mira blek kolej. aku time memang tgh bengang sesangat aku cakap kat dia, 'dulu time anis kawan mira sewa keta ni kat abg dia pon kena wat macam ni jugak ka? anta amik abg kat umah? ada ka??? (for the third time he keeps silent.. dah tak tau nak balas apa then bley plak dia cakap ha xpa la nant tinggal je keta kat sini.. ) dalam ati aku kata, bley plak wat camtu.tak payah pon sampai nak kena blek umah amik dia. huh !!


8. sharp PUKUL 4 keta sampai. bengangnya aku !! masa dah rugi 2 jam.. abg ni plak duk wat lambat lambat. huh ! pas 2 dia cakap, mira mai duk depan. abg nak ajaq cara nak bawak keta ni. aku tgh panas macam ni ang still bley mintak plek plek lak an? aku cakap direct trus, duk blakang pon nampak aiyh abg ajaq cara nak guna. baru tau nk duk senyap. huh!


9. then abg tu pon drive la sampai ke umah dia..dia bawak keluar sorang anak kecik.. owhhh.. dah ada anak !! but still nak menggatal !! tak guna punya jantan ! gedik gila !! eewwww!!!


10. pas 2 husna drive then aku lak. sampai tang aku masing masing mengucap panjang,. hahahaha... lawak la.. da lama tak bawak la.. sowiee...


11. aku n sayang anta dia masuk dalam then kami pon kuaq..have fun together..macam biasa lah.nak enjoy kan.. hik3~ <3


12. sampai kat tesco baru..ronda punya ronda, shoping sket sket, sayang letey.. (naseb baik dia letey. kalo x.. tunggu sat nak cita.. hehe.. ) ;p


13. dah tau dia letey, aku cakap xpa la rehat kat keta je la.nak blek pon awal lagi. nant rugi la duit..da set masa dah.ok settle.. 


14. sampai je kat keta, (time ni pukul 8.25 )sayang nak start enjin, perghhh...! keta tak mau nak idop wehh !! gelabah ar..5min pertama aku still ok.. kemudian try start lagi tetap tak bley jugak. aku dah start cuak dah. sayang suruh aku call abg tu then aku pon call. aku gitau dia cakap keta rosak. pas 2 dia kata ok satg abg sampai.. (mood : still calm.. )


15. pukul 8.45 aku call dia lagi. aku tanya, kat mana? dia kata still kat kampung. wat apa ntah. aku da start bengang dah. aku cakap cepat la mira kena masuk dalam sebelum pukul 10.30.. pas 2 dia duk cakap ok2 satg abg sampai abg call..


16. pukul 9 aku call lagi. aku tanya kat mana. then dia cakap dekat taman bujang. aku hangin dah. aku kata duk wat pa kat situ?? cepat la sket org da lambat da nih.. ! macam bisa la ayat dia,.. paham2 la noh??


17, aku CALL lagi.. pukul 9.15.. aku tny kat na. dia kata DEPAN UITM.. aku tengking dia terus. takkan perjalanan dari taman bujang sampai depan uitm amik masa lama macam ni kot?? duk wat tang pa?? xleh nk cepat sket ka?? sayang kat sebelah da soh aku sabaq dah.. seriously aku cakap, aku time ni da start nanges, tension gila babi arh.. sebab aku kesian tengok sayang yang jadi mangsa. suma sebab aku. kalo aku tak ajak dia kuaq mest dia tak kena tanggung suma ni.. kesian dia kena tunggu lama.. huhu.. ;'(


18. setiap 15 min aku akan call ia sampai la pukul 9.55 baru dia sampai.. aku ingat da tak sempat masuk kolej dah. then aku call anis nak mintak tumpang tinggal dekat umah dia. nasib baik dia ada kat umah. huhu.


19. sebelum aku call anis tu sayang gitau aku. dia kata abg ni ngan membe dia nak anta aku blek kolej. kalo jadi pa2 gitau dia. aku tergamam, DIORANG ANTA AKU BLEK KOLEJ??? sayang kena bawak keta blek umah dia sorang2 then abg tu mai amik keta kat umah dia?? no way !! aku lebih rela duk ngan sayang daripada biaq aku blek ngan depa n biaq sayang blek sorang2 bawak keta tu... susah sama2 tapi aku tinggal dia plak.. no way ! tapi nasib baik lepas tu keta da bley idop. alhamdulillah~


20. sayang rushing gak ar anta aku blek takot tak sempat. seyes aku teriak sebab aku kesiankan dia. tu ja.. bukan sebab aku risaukan keta tu.. aku kesian tgk dia kena tanggung suma tu.. bukan salah dia pon.. salah aku. hurmm.. sebab tu aku mara sangat + nanges.. im so sorry k sayang.. huhu.. ;'(


21.. sampai uitm pukul 10.35.. lewat 5min je.. aku mintak maaf dekat gard sebab blek lewat. keta rosak.. dia kata kena tulis nama pas 2 buh sebab keta rosak.. aku cakap, kena tulis nama gak ka? dia kata kena.. OMG.. nama aku dah kena tulis kat dalam buku.. huh !! semua sebab abg tu..


22. sampai je bilik, abg tu anta mesej mintak maaf dekat aku sebab keta rosak. jangan harap aku nak reply mesej dia. huh ! n jangan harap aku nak naik keta dia lagi.. serik !!


benda yang aku nak wat dalam keadaan yang hepi, enjoy last last jadi macam ni.. moody je aku. aku geram sangat2.. aku kuaq nak bagi sayang hepi, n diri aku sendiri hepi. entah bila la bley jmpa lagi.. tapi last2 jadi macam ni mmg aku hangin seluruh badan. seriously aku cakap, aku demam masa lam keta tu.. dah start rasa panas badan aku.. takkan sebab terlampau marah ? hurmm..papepon, sedikit sebanyak aku tetap enjoy.. tapi aku tak tau la sayang ok ke tak kuaq rini.. hopefully dia ok la.. totally love him.. aku wat ni suma hanya untuk dia. sebab aku sayang gila kat dia.. mak aku sendiri pon dah ok sangat2 dengan dia.. tu yang membuatkan aku lagi3 sayang dengan dia.. sedey tau tadi !!! hukhukhuk.... :'(

Monday, November 1, 2010

bila mirabazla kembali ke perangai lama~

ok fine~

aku tengah tacink terok sekarang. who cares?? 

ko gediks sangat an? like i care dengan 'kegedikan' ko.. tapi da tadak orang lain ke beb? sket sket cukop ar. paham ann maksud aku?? kawan is kawan. apa makna kawan bagi diri ko? u mean, kawan kena hegeh hegeh cam tu la.. owh.. i need to learn that from u lar... ( sorry kalau ada orang yang tak suka ayat aku.. im not in a good mood. so phliss just let me be like this..)

this is my blog so i can write, do anything i want.. argghhhh... !!!! tak suka bila perangai lama datang balik. hukhuk.. dah lama gila tinggal perangai nie.. and da lama tak rasa teruk macam ni. sakit hati beb !! 

dah ar.., bek aku tido je.. esok esok sendiri baik. tak payah sesapa pon pujuk aku. aku taknak. pull stop. 

Sunday, October 31, 2010

3 m0re LefT !!

pergghhhh~

sakit otak + sakit jiwa raga + sakit segala galanya.. semuanya disebabkan STATISTIC !! owwhhmaiiGod!!

but alhamdulillah akhirnya berjaya jugak laa eden menghabihkan paper tadi.. (walaupun ada soalan yang eden tak jawab sebab eden tak tau.. hukhukhuk !! )

and sekarang aku nak rehatkan pala otak aku yang semakin memberat nie. cuaca cuaca yang begitu SEJUKKK sebegini amat best sekali jika tidur tanpa diganggu oleh sebarang bentuk gangguan. muahaha.. (apa aku cakap nih?? =.=!  )
sesungguhnya saya tak paham apa yang 'dia' ajar. saya cuma tau sebut perkataan 'mengantuk' jew time nie. hukhuk~





buhbyeee my lovely bloggie.. lebiu mishh u.. muahxx3 !! (weekkk..!! ) ;p

MISH YOU SHO MUSH !!

hello my blog !!!
really miss you lor.. huhu.. sorry lar i keje kuar lepak lepak dengan buku je ari ni.. tak sempat nak lepak + jumpe dengan you rini.. sorry keyh? i bizi lor my dear bloggie sayang.. muahaha.. (mode : SEWEL ! )

SERIOUSLY aku cakap yang aku rasa nak muntah sesangat dah nie.. tak sanggup nak study subject yang sama setiap ari.. adusss !! tolong la.. habih lar cepat sket. tak sanggup dah eden nak berdepan dengan semua nie.. saya tak sabar nak ENJOY !! weeeeee...... 

apa pon, please wish me a GOOD LUCK okkeyhh..?? saya nak pointer saya meningkat dari ari tu.. kalau turun,, hukhuk.. im so sorry daddy.. please jgn mara yer.. sob3~ ;(

jom rakan rakan sekalian alam kita tido !!! haha.. mengantok gila wehh.. memang sedap kalau tido time cuaca macam ni. sejukkkk je.. kan best kalo leh peluk. hahaha!! pelok bear aku suda.. lebey lebey lak ann... huhu..
jom3.. see you later and alligator and lighter.. and... whatever !! ;p

Saturday, October 30, 2010

sesi luahan hati~

lebih kurang 7 tahun aku tak pernah contact dengan kawan aku masa kecik kecik and last skali aku jumpa dia kat facebook (sometimes aku suka ngan facebook sebab temukan balik aku dengan kawan kawan lama but sometimes aku benci bila dah banyak senarai kawan kawan aku yang aku blocked sebab terlalu biadap dengan aku.. ) haha... 
kalau teringin nak kena blocked dengan aku try la cari pasal.. aku nak wat keja blocked orang ni memang aku pro.. ;p

first, memang aku langsung tak cam dia. sampai la sorang membe aku ni gitau.. really miss u BADUT KICAP !! haha.. boleh dikatakan my best fren since skola rendah until now still berkawan baik. teringat masa skola rendah dulu aku selalu nyanyikan lagu kat dia ala ala lagu hindustan dengan menggunakan perkataan badut kicap. and dia tersangatlah bengang dengan aku. ada satu hari tu dia penah baling penyapu dekat aku.. kadang kadang kena ligan dengan dia sepanjang koridor skola.. sampai ke tangga pon still kena kejaq.. wahai bad, kenangan gila ar time skola dulu.. seyes aku cakap yang aku rindu gila masa kecik kecik dulu.. orang lain pon sampai tak larat nak tengok kita keja gado jew. haha.. ( tapi aku tak rindu pon kat ko.. aku just rindukan kenangan jew.. muahahaha.. ;p )

seronok kadang kadang jadi seorang pendengar kepada masalah kawan kawan. apa yang dapat aku cakap, selagi ada sayang lah dia. nant bila dah tak dak dah susah nak cari balik. urmm.. aku tau, memang susah seseorang nak terima kenyataan bila terpaksa berjauhan dengan orang yang kita sayang ( dalam erti kata lain, putus..)

kalau ikot pengalaman aku, memang susah nak lupa bila putus ngan seseorang. tapi caya lah bila dapat yang baru & memenuhi kehendak yang diri kita betul betul nak + seluruh kaum keluarga merestui, perasaan sayang tu lagi tinggi berbanding yang sebelum ni..  apa apa pon just sabar. semua yang jadi tu hanyalah cubaan. tak lama pon benda tu semua.. lagipon tak perlu nak gopoh gapah dalam hal ni.. kita bukan jenis orang yang desperate kan??  kalau ada jodoh takkan kemana. kesitu jugak lah dia.

buat sahabat terchenta aku, aku harap ang dapat sabar, tabah dalam hal ini.. aku tau ang kuat and boleh lalui semua ni.. focus dengan study ang. buktikan pada dia yang ang lebih hebat dari lelaki yang bernama *** yang bersama dengan *** tu.. and aku yakin nant dia tetap akan teringat semua jasa jasa baik ang pada dia.. sebab terlalu banyak jasa yang baik ang taburkan pada dia.. memang dia akan menyesal tak lama nant.. just wait and see.. apa apa pon, chaiyokk my pren !! 

=)

Friday, October 29, 2010

kenapa perlu lari hah ???!!

ari yang sangat best melepakkan diri di tepi bangunan murni sambil angin seolah olah angin pantai meniup dengan agak kuat terasa sangat sayu + sejuk ditambah pula dengan keadaan malam yang begitu gelap tanpa ditemani bintang bintang di langit. cewwwaahhh !! fuuhh~ penat berdrama seketika... haha..

sebenaQnya ceritanya begini :

niat ke 'murni' adalah untuk study statistic. dengan langkah yang penuh semangat walaupun kaki agak letih disebabkan joging petang tadi, (dah lama xjoging.. macam ni la.. ) aku tetap kuatkan semangat aku demi nak DEKAN jugak sem ni even i know sem ni agak susah. huhu...

setibanya di bilik dila, kami seperti biasa tidak sah kalu tidak dimulakan dengan topik perbincangan harian. selesai bersembang barulah aku membuka buku dengan lafaz 'bismillah.....'

kemudian, teringat dengan roomate lama.. so aku pon pegi la melawat sambil mintak tolong dia ajarkan apa yang aku tak tau.. lagipun aku memang rindukan roomate lama aku.. huhu.. kerana mereka je la yang boleh kasi aku jadi rajin.. and i dont know why.. huu~

bila aku kembali ke bilik dila, aku tengok sapa pon tak dak.. sebab diorang g koop. masing masing lapaq. xdak apa nak makan. agak simpati aku tengok keadaan diorang.. bila diorang balik, kami masing masing melepakkan diri di tepi bangunan murni tu sebab angin pada malam ni tersangat lah 'best'. memang sejuk gila arh... rambut menggerbang sambil ditiup angin.. (terasa seperti model seketika.. ;p  )

KEMUDIAN !!!

sebijik moto lalu di kawasan tempat kami lepak.. kami dengan pantas mengangkat kaki melarikan diri dengan sekuat hati kerana masing masing ingat 'pak gard' sedang wat rondaan. sehingga aku rasa seperti nak tergelincir.. huhu.. (nasib baik tak jatuh.. haha.. ) 

setibanya di bilik, kami pon mengusya la milik siapa kah moto tadi.. RUPA RUPANYA !! 
moto student je ponnnnnnn.... hurmmmm.. HAMPEH ! memang sengaja nak suruh kami lari malam malam ni..    
tapi nasib baik lah ada lekat jugak ilmu malam ni walaupun tak banyak. lepas lari daripada 'gard' tu terus tak dak mood nak study. haha...

SO, aku pon pulang la ke bilik aku yang terchenta kerana tersangat rindu pada roomate ku.. awww.... hehe.. ;p
dan skang mood aku hanyalah ingin nak berblog.. hye reader !!! ;D

(and aku tak tau kenapa aku xleh nak call sayang aku. apa dah jadi dengan line maxis???? hurghhh.. balik sorang sorang dalam keadaan yang menakutkan tanpa teman. huhu.. =.= )

Wednesday, October 27, 2010

wHo cAreS??? please put ur hands up!

kalau aku cakap aku sayang dekat orang atas tu, ada sesapa yang nak bising tak?? hoho.. ;p

tak pun ada sesapa nak join aku sayang dia jugak? no way !! aku sorang je keyh??? 
yang lain tu boleh ketepi. jangan nak sebok sebok melainkan his own family and friends.. (male friends only.. i ulang,, MALE friends only !! ) kalau tak paham bahasa jugak aku da tak tau nak pakai bahasa apa dah. 

kalau bahasa siam my dad pon tak ajar aku lagi bahasa 2 eventhough i teringin sangat nak belajar bahasa family i. huhu... ;(

(nampak sangat yang aku ni kuat jeles ann?? hik3~)
tapi ini kira ok la tak teruk macam dulu.. kalau dulu......... hmmmm... hahaha... ;p

sudah arr.. malas nak layan blog aku ni lagi. time to sleep. hwarggghhhhh !!!!! 

GOOD NIGHT MY LOVE !! SWEET DREAMMMM...~ 
zzzzZZZZZzzzzz.........

HaB!s Dah???

wheewww...

setelah penat memerah otak buat essay sebanyak 1 page suku, (tulisan kecik kecik.thats why la muka surat pon sikit.. ;p ) akhirnya.., lega sikit beban pala otak aku and tak payah susah susah nak pikir sal subject ni lagi. fuuuhhhh~

actually aku tak tau pon apa yang aku merapu dalam essay tadi. muahahaha... tapi harap harap ok la.. maklum la.. kiter ni bukan pandai english pownnn... sob3~ *sedikit tacink* ;p

so.. malam ni kiter ENJOY !! my next paper is on 1st november.. relax luh !! haha.. perutku masih kenyang. maklum la.. makan free.. hik3~ ;p thanx to nana sebab belanja i and dila tadi.. next time i belanja u plak okkeyhh sayang? ;)

kenyang kenyang sebegini rasa seperti mau tidur.. mengantok pulak. err.. ada sesapa tak yang sudi nak dodoikan saya?? please.. mengantok sangat sangat da nih !! cepat cepat sebelum terlambat. haha.. ;p

and sesapa yang nak join saya tido sila angkat ibu jari kaki yer.. ;) 
(effect setelah menjawab paper BEL tadi.. haha.. )


Tuesday, October 26, 2010

tomorrow is my first paper.. BEL!! erghh.. hate it !! but please wish me luck in this subject.huhu.. xnak kena repeat.. dah la dapat lecturer kedekut gilar. boleh bayangkan tak,, kelas budak lain dia bagi lulus 2 3 orang ja.. logik ke orang pakat pakat tak reti ngan subject nie?? agak agak ar nak bagi orang fail pon.. kalau dia bagi aku fail, memang aku xkan teragak agak nak report kat koordinator.. just wait and see ! dah la bagi orang buat final draft in the same day orang nak balik rumah. apa,, lu pikir kitorang da tak dak family ke nak balik jengok masa study week?? cakap macam keling. next week please bring your laptop to class. bila orang da bawak, dia suruh buat natang lain plak. pas 2 next class duk melangut ja xdak buat apa apa. first draft pon tak bagi. dah la tinggal lagi berapa ary je lagi nak balik. last last bagi ari lassttttt skali. ary khamis. huh! 


but madam.. please halalkan segala ilmu yang ada yer.. sok kitorang nak amik exam dah.. jangan terlalu teliti sangat yer.. phlissssssss.............. ;(

Monday, October 25, 2010

LepAk!Ng wiF SaYaNg~

enjoy + happy gi penang semalaman with sayang, fathi and kak shasha.. walaupun mengantok tp gua tahan jugak beb!! ahaha.. (g penang kali ni xsama mcm the first one ritu okkeyhh.. ;p ) 


bajet nak cari hadiah dekat husna tp dah tengah tengah malam sapa yang nak bukak kedai.. orang pon da blek wat taik mata.. huu..~ 


tujuan utama g penang semalam hanyalah.. MAKAN !! i like that part sebab aku telah kenyang sampai la petang tadi.. hoho.. xpayah nk beli lagi.. kemudian lepak lepak sambil menghabiskan masa yang ada sambil bergurau sendeee... ;p and berposing depan kamera.. syokk ooo tangkap gambar sampai mata suda mau jadi mcm kasim selamat.. haha.. pedih weh !! tapi gua tetap tahan jgak kerana frust dengan gambar gambar lama yang kelihatan begitu shaky kerana diambil oleh orang pakinson.. (oppsss.. sory terkutuk.. dia jadi follower dak ntah kat blog aku nih?? haha.. lantak ah.. )


otw g penang hampir terkantoi dengan mak. nasib baik terlepas jugak. kalau tak... (tapi mak mesti bagi pegi jugak walaupun dia risau.. ;D ) tapi aku tetap report sama bonda yang aku g penang dengan sayang and she's fine.. alhamdulillah... ;)


then dapat tau yang cincin dia hilang.. god !! agak tersentap seketika.. huhu.. but its ok sayang.. nanti kita g beli yang lain keyh? xpon i nak tunggu cincin diamond dari u. haha.. (p/s : but phlis jaga rantai i and ur bracelet lelok.. hilang 2 benda ni i nanges xberlagu sayang.. huhu... ;p )


and 1 more thing, hari ni merupakan hari aku rasa macam nak sayang kat pak gard. sebelum ni aku sangat3 TIDAK menyukai kaum kaum ini but today i really3 love pak gard. haha.. thanx pak gard kerana untuk PERTAMA kalinya, anda mengizinkan seorang LELAKI menghantar saya sampai ke kolej. sebelum ni anda selalu tidak mengizinkan seorang lelaki menghantar saya sampai ke dalam sehingga saya lebih rela jalan kaki masuk ke kolej daripada ditegur oleh kaum kaum gard. tetapi hari ini anda sangat baik hati. mungkin gard tu mood tengah happy. maybe dia pon tengah bahagia sekarang. haha.. whatever ! ;p


sebelum ni aku sangat2 tak suka dengan lagu atilia dengan monolog tu. tapi lepas dengar sayang nyanyi terus aku rasa best and nak download lagu tu. hik3~ (selesai mendownload.. ;p )