duit poket

Sunday, October 31, 2010

3 m0re LefT !!

pergghhhh~

sakit otak + sakit jiwa raga + sakit segala galanya.. semuanya disebabkan STATISTIC !! owwhhmaiiGod!!

but alhamdulillah akhirnya berjaya jugak laa eden menghabihkan paper tadi.. (walaupun ada soalan yang eden tak jawab sebab eden tak tau.. hukhukhuk !! )

and sekarang aku nak rehatkan pala otak aku yang semakin memberat nie. cuaca cuaca yang begitu SEJUKKK sebegini amat best sekali jika tidur tanpa diganggu oleh sebarang bentuk gangguan. muahaha.. (apa aku cakap nih?? =.=!  )
sesungguhnya saya tak paham apa yang 'dia' ajar. saya cuma tau sebut perkataan 'mengantuk' jew time nie. hukhuk~





buhbyeee my lovely bloggie.. lebiu mishh u.. muahxx3 !! (weekkk..!! ) ;p

MISH YOU SHO MUSH !!

hello my blog !!!
really miss you lor.. huhu.. sorry lar i keje kuar lepak lepak dengan buku je ari ni.. tak sempat nak lepak + jumpe dengan you rini.. sorry keyh? i bizi lor my dear bloggie sayang.. muahaha.. (mode : SEWEL ! )

SERIOUSLY aku cakap yang aku rasa nak muntah sesangat dah nie.. tak sanggup nak study subject yang sama setiap ari.. adusss !! tolong la.. habih lar cepat sket. tak sanggup dah eden nak berdepan dengan semua nie.. saya tak sabar nak ENJOY !! weeeeee...... 

apa pon, please wish me a GOOD LUCK okkeyhh..?? saya nak pointer saya meningkat dari ari tu.. kalau turun,, hukhuk.. im so sorry daddy.. please jgn mara yer.. sob3~ ;(

jom rakan rakan sekalian alam kita tido !!! haha.. mengantok gila wehh.. memang sedap kalau tido time cuaca macam ni. sejukkkk je.. kan best kalo leh peluk. hahaha!! pelok bear aku suda.. lebey lebey lak ann... huhu..
jom3.. see you later and alligator and lighter.. and... whatever !! ;p

Saturday, October 30, 2010

sesi luahan hati~

lebih kurang 7 tahun aku tak pernah contact dengan kawan aku masa kecik kecik and last skali aku jumpa dia kat facebook (sometimes aku suka ngan facebook sebab temukan balik aku dengan kawan kawan lama but sometimes aku benci bila dah banyak senarai kawan kawan aku yang aku blocked sebab terlalu biadap dengan aku.. ) haha... 
kalau teringin nak kena blocked dengan aku try la cari pasal.. aku nak wat keja blocked orang ni memang aku pro.. ;p

first, memang aku langsung tak cam dia. sampai la sorang membe aku ni gitau.. really miss u BADUT KICAP !! haha.. boleh dikatakan my best fren since skola rendah until now still berkawan baik. teringat masa skola rendah dulu aku selalu nyanyikan lagu kat dia ala ala lagu hindustan dengan menggunakan perkataan badut kicap. and dia tersangatlah bengang dengan aku. ada satu hari tu dia penah baling penyapu dekat aku.. kadang kadang kena ligan dengan dia sepanjang koridor skola.. sampai ke tangga pon still kena kejaq.. wahai bad, kenangan gila ar time skola dulu.. seyes aku cakap yang aku rindu gila masa kecik kecik dulu.. orang lain pon sampai tak larat nak tengok kita keja gado jew. haha.. ( tapi aku tak rindu pon kat ko.. aku just rindukan kenangan jew.. muahahaha.. ;p )

seronok kadang kadang jadi seorang pendengar kepada masalah kawan kawan. apa yang dapat aku cakap, selagi ada sayang lah dia. nant bila dah tak dak dah susah nak cari balik. urmm.. aku tau, memang susah seseorang nak terima kenyataan bila terpaksa berjauhan dengan orang yang kita sayang ( dalam erti kata lain, putus..)

kalau ikot pengalaman aku, memang susah nak lupa bila putus ngan seseorang. tapi caya lah bila dapat yang baru & memenuhi kehendak yang diri kita betul betul nak + seluruh kaum keluarga merestui, perasaan sayang tu lagi tinggi berbanding yang sebelum ni..  apa apa pon just sabar. semua yang jadi tu hanyalah cubaan. tak lama pon benda tu semua.. lagipon tak perlu nak gopoh gapah dalam hal ni.. kita bukan jenis orang yang desperate kan??  kalau ada jodoh takkan kemana. kesitu jugak lah dia.

buat sahabat terchenta aku, aku harap ang dapat sabar, tabah dalam hal ini.. aku tau ang kuat and boleh lalui semua ni.. focus dengan study ang. buktikan pada dia yang ang lebih hebat dari lelaki yang bernama *** yang bersama dengan *** tu.. and aku yakin nant dia tetap akan teringat semua jasa jasa baik ang pada dia.. sebab terlalu banyak jasa yang baik ang taburkan pada dia.. memang dia akan menyesal tak lama nant.. just wait and see.. apa apa pon, chaiyokk my pren !! 

=)

Friday, October 29, 2010

kenapa perlu lari hah ???!!

ari yang sangat best melepakkan diri di tepi bangunan murni sambil angin seolah olah angin pantai meniup dengan agak kuat terasa sangat sayu + sejuk ditambah pula dengan keadaan malam yang begitu gelap tanpa ditemani bintang bintang di langit. cewwwaahhh !! fuuhh~ penat berdrama seketika... haha..

sebenaQnya ceritanya begini :

niat ke 'murni' adalah untuk study statistic. dengan langkah yang penuh semangat walaupun kaki agak letih disebabkan joging petang tadi, (dah lama xjoging.. macam ni la.. ) aku tetap kuatkan semangat aku demi nak DEKAN jugak sem ni even i know sem ni agak susah. huhu...

setibanya di bilik dila, kami seperti biasa tidak sah kalu tidak dimulakan dengan topik perbincangan harian. selesai bersembang barulah aku membuka buku dengan lafaz 'bismillah.....'

kemudian, teringat dengan roomate lama.. so aku pon pegi la melawat sambil mintak tolong dia ajarkan apa yang aku tak tau.. lagipun aku memang rindukan roomate lama aku.. huhu.. kerana mereka je la yang boleh kasi aku jadi rajin.. and i dont know why.. huu~

bila aku kembali ke bilik dila, aku tengok sapa pon tak dak.. sebab diorang g koop. masing masing lapaq. xdak apa nak makan. agak simpati aku tengok keadaan diorang.. bila diorang balik, kami masing masing melepakkan diri di tepi bangunan murni tu sebab angin pada malam ni tersangat lah 'best'. memang sejuk gila arh... rambut menggerbang sambil ditiup angin.. (terasa seperti model seketika.. ;p  )

KEMUDIAN !!!

sebijik moto lalu di kawasan tempat kami lepak.. kami dengan pantas mengangkat kaki melarikan diri dengan sekuat hati kerana masing masing ingat 'pak gard' sedang wat rondaan. sehingga aku rasa seperti nak tergelincir.. huhu.. (nasib baik tak jatuh.. haha.. ) 

setibanya di bilik, kami pon mengusya la milik siapa kah moto tadi.. RUPA RUPANYA !! 
moto student je ponnnnnnn.... hurmmmm.. HAMPEH ! memang sengaja nak suruh kami lari malam malam ni..    
tapi nasib baik lah ada lekat jugak ilmu malam ni walaupun tak banyak. lepas lari daripada 'gard' tu terus tak dak mood nak study. haha...

SO, aku pon pulang la ke bilik aku yang terchenta kerana tersangat rindu pada roomate ku.. awww.... hehe.. ;p
dan skang mood aku hanyalah ingin nak berblog.. hye reader !!! ;D

(and aku tak tau kenapa aku xleh nak call sayang aku. apa dah jadi dengan line maxis???? hurghhh.. balik sorang sorang dalam keadaan yang menakutkan tanpa teman. huhu.. =.= )

Wednesday, October 27, 2010

wHo cAreS??? please put ur hands up!

kalau aku cakap aku sayang dekat orang atas tu, ada sesapa yang nak bising tak?? hoho.. ;p

tak pun ada sesapa nak join aku sayang dia jugak? no way !! aku sorang je keyh??? 
yang lain tu boleh ketepi. jangan nak sebok sebok melainkan his own family and friends.. (male friends only.. i ulang,, MALE friends only !! ) kalau tak paham bahasa jugak aku da tak tau nak pakai bahasa apa dah. 

kalau bahasa siam my dad pon tak ajar aku lagi bahasa 2 eventhough i teringin sangat nak belajar bahasa family i. huhu... ;(

(nampak sangat yang aku ni kuat jeles ann?? hik3~)
tapi ini kira ok la tak teruk macam dulu.. kalau dulu......... hmmmm... hahaha... ;p

sudah arr.. malas nak layan blog aku ni lagi. time to sleep. hwarggghhhhh !!!!! 

GOOD NIGHT MY LOVE !! SWEET DREAMMMM...~ 
zzzzZZZZZzzzzz.........

HaB!s Dah???

wheewww...

setelah penat memerah otak buat essay sebanyak 1 page suku, (tulisan kecik kecik.thats why la muka surat pon sikit.. ;p ) akhirnya.., lega sikit beban pala otak aku and tak payah susah susah nak pikir sal subject ni lagi. fuuuhhhh~

actually aku tak tau pon apa yang aku merapu dalam essay tadi. muahahaha... tapi harap harap ok la.. maklum la.. kiter ni bukan pandai english pownnn... sob3~ *sedikit tacink* ;p

so.. malam ni kiter ENJOY !! my next paper is on 1st november.. relax luh !! haha.. perutku masih kenyang. maklum la.. makan free.. hik3~ ;p thanx to nana sebab belanja i and dila tadi.. next time i belanja u plak okkeyhh sayang? ;)

kenyang kenyang sebegini rasa seperti mau tidur.. mengantok pulak. err.. ada sesapa tak yang sudi nak dodoikan saya?? please.. mengantok sangat sangat da nih !! cepat cepat sebelum terlambat. haha.. ;p

and sesapa yang nak join saya tido sila angkat ibu jari kaki yer.. ;) 
(effect setelah menjawab paper BEL tadi.. haha.. )


Tuesday, October 26, 2010

tomorrow is my first paper.. BEL!! erghh.. hate it !! but please wish me luck in this subject.huhu.. xnak kena repeat.. dah la dapat lecturer kedekut gilar. boleh bayangkan tak,, kelas budak lain dia bagi lulus 2 3 orang ja.. logik ke orang pakat pakat tak reti ngan subject nie?? agak agak ar nak bagi orang fail pon.. kalau dia bagi aku fail, memang aku xkan teragak agak nak report kat koordinator.. just wait and see ! dah la bagi orang buat final draft in the same day orang nak balik rumah. apa,, lu pikir kitorang da tak dak family ke nak balik jengok masa study week?? cakap macam keling. next week please bring your laptop to class. bila orang da bawak, dia suruh buat natang lain plak. pas 2 next class duk melangut ja xdak buat apa apa. first draft pon tak bagi. dah la tinggal lagi berapa ary je lagi nak balik. last last bagi ari lassttttt skali. ary khamis. huh! 


but madam.. please halalkan segala ilmu yang ada yer.. sok kitorang nak amik exam dah.. jangan terlalu teliti sangat yer.. phlissssssss.............. ;(

Monday, October 25, 2010

LepAk!Ng wiF SaYaNg~

enjoy + happy gi penang semalaman with sayang, fathi and kak shasha.. walaupun mengantok tp gua tahan jugak beb!! ahaha.. (g penang kali ni xsama mcm the first one ritu okkeyhh.. ;p ) 


bajet nak cari hadiah dekat husna tp dah tengah tengah malam sapa yang nak bukak kedai.. orang pon da blek wat taik mata.. huu..~ 


tujuan utama g penang semalam hanyalah.. MAKAN !! i like that part sebab aku telah kenyang sampai la petang tadi.. hoho.. xpayah nk beli lagi.. kemudian lepak lepak sambil menghabiskan masa yang ada sambil bergurau sendeee... ;p and berposing depan kamera.. syokk ooo tangkap gambar sampai mata suda mau jadi mcm kasim selamat.. haha.. pedih weh !! tapi gua tetap tahan jgak kerana frust dengan gambar gambar lama yang kelihatan begitu shaky kerana diambil oleh orang pakinson.. (oppsss.. sory terkutuk.. dia jadi follower dak ntah kat blog aku nih?? haha.. lantak ah.. )


otw g penang hampir terkantoi dengan mak. nasib baik terlepas jugak. kalau tak... (tapi mak mesti bagi pegi jugak walaupun dia risau.. ;D ) tapi aku tetap report sama bonda yang aku g penang dengan sayang and she's fine.. alhamdulillah... ;)


then dapat tau yang cincin dia hilang.. god !! agak tersentap seketika.. huhu.. but its ok sayang.. nanti kita g beli yang lain keyh? xpon i nak tunggu cincin diamond dari u. haha.. (p/s : but phlis jaga rantai i and ur bracelet lelok.. hilang 2 benda ni i nanges xberlagu sayang.. huhu... ;p )


and 1 more thing, hari ni merupakan hari aku rasa macam nak sayang kat pak gard. sebelum ni aku sangat3 TIDAK menyukai kaum kaum ini but today i really3 love pak gard. haha.. thanx pak gard kerana untuk PERTAMA kalinya, anda mengizinkan seorang LELAKI menghantar saya sampai ke kolej. sebelum ni anda selalu tidak mengizinkan seorang lelaki menghantar saya sampai ke dalam sehingga saya lebih rela jalan kaki masuk ke kolej daripada ditegur oleh kaum kaum gard. tetapi hari ini anda sangat baik hati. mungkin gard tu mood tengah happy. maybe dia pon tengah bahagia sekarang. haha.. whatever ! ;p


sebelum ni aku sangat2 tak suka dengan lagu atilia dengan monolog tu. tapi lepas dengar sayang nyanyi terus aku rasa best and nak download lagu tu. hik3~ (selesai mendownload.. ;p )

PeNaNg MaL! ~






so sweeeeeetttttt.... !!




tak senta.. huhu..  ;p

lebiu cyg !!

Monday, October 18, 2010

pLeaSe D0n'T LeaVe uS !!

what happen to my cats?? damn !! capit capit.. sakit sakit.. huhu... risaunya.. dah xtahu nak buat apa lagi. masing masing dah mula sedih tengok bunga & toi jalan capit.. pas 2 dengan luka sana sini. brengset punya bapak kucing !! mai duk cari pasal ngan kucing kucing aku ni napa?? habis xdak keja sangat dah ka?? dapat kat aku, aku tenggalung kucing tu. huh !


petang ni nak pegi bawak diorang g hospital klinik haiwan nak check diorang. harap harap korang cepat sembuh la yer.. kalau xdak nya ampa.. hurmmm.... ;((


really loves you kucing !! moga cepat sembuh yer.. boleh main dengan aku. ;)
MY FINAL EXAMINATION IS JUST AROUND THE CORNER!!





walaupun aku tau my final exam da dekat sesangat, tapi aku still boleh online sampai berjam2 tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. hwahaha... ;p


nant bila da kuar result baru la nak menyesal.. baru la aku akan cakap. 'isy,, kenapa result terok sangat neyh??' xpon, 'nyesalnya aku dulu duk online je kejanya..napa la aku xbaca buku.. huhu..'.. dari kecik sampai besaq cenggini still menggunakan ayat yang sama.. ;D


sorry to my dad because anakmu sangat malas sekarang. huhu.. i need caffein then i can study dengan rajin sekali. bila aku dekat rumah, nothing i can do except sleeping, eating, playing, watching tv.. etc~

oh i forgot something.. i've got a new haircut yesterday !! and i'm so happy because auntie tu memahami aku. xmacam laki cina kat sP ari 2. dah la mahal, xpaham bahasa lak 2. haihh susah susah..~ nampaknya dari aku kecik sampai besau aku amat menyukai tukang gunting rambut berbangsa siam berbanding yang lain and i dont know why..
mungkin sebab aku pon sememangnya keturunan siam like what my family had already story2 to me.. ;D

when i talk about my family ada relation dengan geng keturunan siam, aku xpaham dan xakan paham kenapa aku punya tok & wan sebelah ayah aku nak rahsiakan sangat pasal asal usul keluarga sendiri dari kaum keluarga. until we found the answer by ourselves bahawa aku mempunyai keturunan TENGKU yang berasal dari thai. OWHMAIGOD !! we found it when my sis perlukan salasilah keluarga untuk assignmentnya and thanx to my tok su because willing to tell us about it. no wonder la sepupu ayah aku ada nama tengku.. and its totally unfair towards my family..huh !!
kalau tak, nama aku mesti tengku amirah bazlaa binti tengku idris.. woww.. i loikkeee !!! hik3... ;D

i love my family so damn much !! muahhxxzz!! ;)

Monday, October 4, 2010

nenek bunian.. HahA !!

tokwan bunian tolong tangkap gambar nenek.. ;p